Личните ни данни в света на IT гигантите или всяко чудо за три дни. Притесненията на ценралните банкери от двете страни на океана вече са различни

Павел Бандилов в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, 13.4.2018, TV+ и TV1

Всеки, който има профил в дадена социална или друга такава мрежа, го е направил абсолютно доброволно. Той е предоставил данните си мотивирано и ако е учуден, че накой има достъп до тях, то значи е най-наивния човек на света.

От една страна искаме да демонстрираме статуса си, да покажем фрагменти от личния си или професионален живот, а от друга очакваме да запазим анонимността си. Считам подобни абсурди за изцяло човешки, твърде човешки…. и точно поради тази причина не очаквам последния скандал със използваните от Кеймбридж Аналитика данни, да окаже влияние върху развитието на социалните мрежи или върху цената на акциите на Фейсбук.

През седмицата излязоха стенограмите от последните заседания на ЕЦБ и Фед, и новината е че дефлацията не е вече основния страх. Фед очаква нейния ръст през годината, като данните през седмицата показаха, че тя е на нивото от 2,1%, при таргет от 2%.

Банкерите от ЕЦБ виждат опасност пък в повишаващия се курс на еврото спрямо долара и се притесняват, че той се отразява на слабия ръст на инфлациятата.

Вижте повече на:

https://www.youtube.com/watch?v=eI0mg0M4Ej0

 Follow me on Twitter by clicking here.

Вашият коментар

Sign in with Twitter