Ако има търговска война, тя е изцяло в областта на информационните технологии

Павел Бандилов – Директор Бизнес Развитие, BPD, Клуб Investor, 21.04.2018

Клуб Инвестор–Павел Бандилов

Всички малко или много се концентрираме върху традиционни стоки като стомана, алуминий и памук, но като че ли не виждаме, че икономиката се промени и тя до голяма степен вече е цифрова. Ако вече има нещо подобно на търговска война или на нейното стартиране, то е изцяло в областта на информационните технологии. Това коментира Павел Бандилов, Директор Бизнес Развитие в BPD, в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него тепърва в областта на информационните технологии и патентното право ще видим „дрънкане на оръжия“ между Китай и САЩ, Бандилов подчерта, че Европа никога не е била в мерника на Тръмп и основният му противник е Китай.

Мениджъра коментира и движенията на пазарите през последните седмици. По думите му ударите в Сирия са неглижирани от инвеститорите, а основните фактори за тях остават напрежението в международните търговски отношения и политиката на централните банки.

„За първи път започваме да виждаме различни решения на централните банки от двете страни на океана. Ако до преди няколко месеца и ЕЦБ, и Фед се бяха фокусирали изцяло върху появата на инфлация, в момента от Фед започват вече да виждат тази инфлация и да звучат доста по-оптимистично, а в Европа продължават опасенията от скъпото евро“, каза Бандилов.

Той открои доброто представяне на ЦИЕ по отношение на облигациите, както и добрите резултати от сезона на отчетите.

Финансиста изрази очаквания за запазване или леко покачване на цената на петрола.

Вижте целия разговор във видеото

https://www.bloombergtv.bg/klub-investor/2018-04-21/ako-ima-targovska-voyna-tya-e-iztsyalo-v-oblastta-na-informatsionnite-tehnologii

 

 

 Follow me on Twitter by clicking here.

Next PostRead more articles

Вашият коментар

Sign in with Twitter

Close Menu

TweetBottom by iMod