Всеки туит за три дни, а на търговския фронт нищо ново

Павел Бандилов в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, 20.4.18, TV+ и TV1

Седмичен пазарен анализ

Докато пазарните инвеститори са вперили поглед в  САЩ и Китай и се опитват да различат блъфа от релната опасност от търговска война, президента Тръмп не си почива. След като преди месец изрази искренното си недоволство от нивото на Дау Джоунс, в края на миналата седмица се оплака от цените на петрола в Туитър. Той ги определи като „изкуствено завишени“. Естествено, веднага имаше реакции от представители на ОПЕК, които дружно започнаха да бранят постигнатото. Секретерят на организацията я определи като голям приятел на САЩ, а цената на енергийния носител като справедлива. Разбира се емоционални изказвания от този тип, особено в социалните мрежи няма да окажат никакво въздействие върху стойността на „черното злато“.  Чисто емоционалната пазарна реакция беше първоначално низходяща посока за петрола, но за съжаление  тя беше краткосрочна. Всяко чудо или туит за три дни!

Изминалата семица мина под знака на отчетния сезон и по-специално отчетите на банковите акции. Страхотни данни за „Morgan Stanley“ и „Goldman Sachs“, и проблеми пред  „Wells Fargo“. Банката се изправя пред многомилионна глоба за злоупотреби с клиентски автомобилни и ипотечни застраховки.

Много силни данни ни представи на пазара компанията „Netflix“, която увеличава своите абонати над очакваното с повече от милион за първото тримесечие. Наблюдава се  ръст на приходите, както и на филмовото съдържание на компанията.

В същото време Джеф Безос, ръководителят на Amazon в своето годишно писмо към акционерите за първи път сподели, че броят на абонатите на услугата им за видео съдържание Prime е нарастнал до над 100 млн. души. Инвеститорите приветстваха новината, което изпрати акциите на компанията с ръст около 5 процента само за борсовата сесия.

Силно представяне на „Ericsson“ в Европа, като тримесечния им отчет помогна за ръст на акциите им с над 15%.

Досега над 12 % от компаниите в S&P500 са предоставили своите резултати за тримесечието, като над 80% от тях се представят по-добре от очакваното от анализаторите.

Вижте повече на:

https://www.youtube.com/watch?v=ltm8EeILIdM

 Follow me on Twitter by clicking here.

Вашият коментар

Sign in with Twitter