На прага ли сме на търговска война?

Ще затопли ли България икономическите си отношения с Русия? На прага ли сме на търговска война? Достатъчно конкурентно ли е европейското производство на другите големи икономически сили като САЩ и Китай? Действа ли ЕС единно при защитата на бизнес интересите на страните членки?

В дискусията в студиото на „Референдум“ участваха бившият заместник-министър на икономиката и на външните работи Милен Керемедчиев, Красимир Дачев от БТТП, Марин Гечев – представител на транспортно-логистична компания, партнираща си с Близкия изток, финансовият анализатор Павел Бандилов, бившият заместник-министър на икономиката и търговията проф. Ганчо Ганчев – икономист от Института за ново икономическо мислене, и проф. Георги Генов от катедра „Международни отношения“ в УНСС.

„Алфа рисърч“ тества обществените нагласи с въпроса: „Според нас достатъчно конкурентно ли е европейското производство на другите големи икономически сили като САЩ и Китай?“

За Павел Бандилов е нормално Европа да се обърне към страните, заплашени от американски санкции – Русия, Китай и Япония.

„Не случайно госпожа Меркел в четвъртък и петък ще бъде в Китай, където вероятно ще договори нещо. Може би сега е моментът да се изтъргува едно сближаване на позициите за сметка на облекчаване на бизнеса. Това единствено, на което можем да се надяваме в момента, дори да не звучи много реално, каза финансовият анализатор.“

Вижте повече на:

https://bnt1.bnt.bg/bg/a/na-praga-li-sme-na-trgovska-voyna

 Follow me on Twitter by clicking here.

Вашият коментар

Sign in with Twitter