Павел Бандилов, седмичен пазарен анализ 21.7.17 в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, TV+ и TV1

Тръмп продължава да дава обяснения за „руската следа“. Внезапни рокади в администрацията на Белия Дом. Промяната на Обамакеър не премина през Сената. Седмица в сезона на отчетите. Няма промяна в политиката на ЕЦБ.

Продължаващите скандали и обвинения в нерегламентирани връзки с Русия продължават да не оказват съществено влияние върху пазарите. За сметка на това провала на реформата на „Обамакеър“ в Сената и отместването на фокуса от данъчната реформа към обвинения на редица медии, както и поредният скандал стартиран от неблагоразумен „туит“, започват да тестват търпението на инвеститорите.

Вече сме в сезона на отчетите и 75% от компаниите преизпълняват очакванията на анализаторите за нивото на приходите им.

Прави впечатление, че новите лихвени условия започват да се отразяват на продуктовите стратегии на американските банки, които са започнали да разчитат повече на приходи от отделите по управление на активите, отколкото от търговията с облигации.

В Европа през изминалата седмица събитието беше срещата на ЕЦБ, на която тя не промени своята лихвена политика. Марио Драги очевидно има проблем с комуникацията в последните си публични изяви. Отново беше акцентирано, че ниските лихви и обратните изкупувания ще продължат, докато икономиката не демонстрира здраве и инфлацията не навлезе в очакваното русло. Пазара за пореден път разчете, че едва ли не утре ще спрат обратните изкупувания и обърна движението си надолу, а еврото нарастна в следствие на очаквана по-висока лихва от страна на ЕЦБ. Очевидно инвеститорите и СуперМарио са на различно мнение.

В НС в България премина на второ четене ЗППЦК, чиито промени се надяваме да окажат благоприятен ефект върху БФБ. Наесен започва и търговията с ДЦК на родният ни капиталов пазар.

https://www.youtube.com/watch?v=UENjVb9v4rM

 Follow me on Twitter by clicking here.

Вашият коментар

Sign in with Twitter

Close Menu

TweetBottom by iMod