Aмазон е звездата на смърта, за всеки бизнес, който попадне в обхвата и. Летаргия на БФБ!

Павел Бандилов в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, 16.11.17, TV+ и TV1

Амазон се превърна в „звездата на смъртта“ за доста индустрии, като апетитите и не стихват. Наскоро слухове свързаха компанията с навлизане в търговията с лекарства, като бъде придобита холандска аптечна верига. Последния отчет изненада приятно анализаторите с това, че демонстрира малка печалба за тримесечието при инвестиционна програма от над 2 млрд. щатски долара.

Еърбъс осъществи сделка  за над 50 млр. щатски долара, сключвайки договор за продажба на самолети с инвестиционен фонд Indigo Partnerts. Тя пък от своя страна, смята да модернизира самолетния парк на нискотарифни превозвачи от Денвър до Будапеща. В портфолиото на купувача има няколко такива компании.

Бума на нискотарифните превозвачи е част от промяната в глобалната икономика и най-вече от информирания избор на купувача в следствие на интерент бума. Споделени пътувания, споделени хотели, безброй дискаунти в онлайн магазините, социални мрежи и интернет телевизията и т.н. са отговор на желанието на клиента за „ниски транзакционни разходи“. Това е тренд, който тепърва ще се засилва.

Ръст при продажбите на автомобили през октомври в Европа от 5,9%, като основните печеливши са френските компании. Данните пък показват и лек ръст на безработицата във Франция до 9,7%. Трудовите реформи на Макрон тепърва ще се сблъскат със синдикатите, така че тепърва ще очакваме промяна на трудовия пазар.

В България летаргията на БФБ продължава, като Софикс е под 670 пункта. Осве слуховоте за излизане на голям инвеститор от една от компаниите член на индекса, лошите сигнали от политическата сцена подкопават доверието на инвеститорите.	

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*