Пазарът на електромобили ще се превърне в арена на сблъсък между големите производители

Павел Бандилов, директор Бизнес развитие в Bulgarian Property Developments, Клуб Investor, 08.06.2019

Доскоро в съзнанието на потребителя съществува само Tesla, но очевидно там тепърва ще има големи сблъсъци. Инвестиционната програма на Volkswagen е силна в сектора на електромобилите, BMW дава сериозна заявка. Renault, Nissan, Hyundai са доста прогресират. Това ще бъде арената за голям сблъсък. И Китай дава заявка за навлизането на пазара, твърди Павел Бандилов, директор Бизнес развитие в Bulgarian Property Developments, в предаването „Клуб Investor“ с водещ Ивайло Лаков.

Най-вероятно ще бъдем свидетели на сблъсък между автомобилопроизводителите в нишата, която като че ли на този етап остава празна, уточни Бандилов. „Но вратата на бъдещи обединения не е затворена на фона на засилената конкуренция в бранша. Обединението между Fiat и Renault е жизненоважно за тези компании“, допълни той.

Разследването на американските регулатори спрямо технологичните гиганти

Няма да видим дим без огън, смята Павел Бандилов. „Акциите на тези компании ще бъдат изключително турбулентни. Малко или много свързвам това с обострената политическа обстановка“, отбеляза той.

„Идеята за собствена валута на Facebook е нейните клиенти да не напускат мрежата ѝ и да останат все по-дълго. Следващата вълна ще е на покупки на стоки и услуги. Това ще се отрази и на приходите от реклами“.

Вижте повече на:

https://www.bloombergtv.bg/klub-investor/2019-06-08/pazarat-na-elektromobili-shte-se-prevarne-v-arena-na-sblasak-mezhdu-golemite-proizvoditeli

Павел Бандилов

 Follow me on Twitter by clicking here.

Вашият коментар

Sign in with Twitter