Павел Бандилов – седмичен обзор 18.5.17 в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, TV+ и TV1.

Седмичен обзор 18.5.17 в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, TV+ и TV1.

Пазарите остават под влияние на срещата на президента Тръмп с руския дипломат Лавров и обвиненията за издаване на поверителна информация. Това, което ми прави впечатление че първоначалната реакция на инвеститорите не се затвърди като тренд. След една високо емоционална борсова сесия, обагрена в червено, видяхме консолидация и опити за плахи ръстове.          Инвеститорите са притеснени, че поредния скандал ще забави така очакваните данъчни реформи.
В Европа очакванията към новоизбрания президент Макрон са огромни и най-красноречивата оценка за това дава движението на френския индекс CAC40. Мнозина очакват и промяна в самият ЕС, особено в частта за общо министерство на финансите и общи еврооблигации. На този етап тези очаквания няма как да се материализират, срещайки твърдата съпротива на Ангела Меркел и Волфанг Шойбле, но се усеща една вълна на оптимизъм свързана с новия френски президент и отношението му към Евросъюза.
Стартира роуд шоуто на БФБ в Лондон. Чрез него тя иска да представи възможносттие за инвестиране на капиталовия ни пазар. Ще има и представяне на ключовите ни емитенти на борсата. Софикс спря устрема си и навлезе в етап на консолидация.
Вижте повече: