Павел Бандилов седмичен анализ, 26.5.17 в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, TV+ и TV1

Седмичен пазарен анализ

    Павел Бандилов седмичен анализ, 26.5.17 в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, TV+ и TV1. Коментар, относно прословутата стенограма за КТБ. Според мен, всичко по случая трябва да бъде разсекретено. В противен случай доста въпроси ще останат без отговори, а това само ражда допълнителни съмнения в политическата ни класа. Банката беше близка до властта, депутата Делян Пеевски имаше отлични отношения със Цветан Василев, атаката пък срещу банката тръгна именно от неговите медии, отделно г-н Цацаров не провери думите на банкера от Белград…прекалено много въпроси и ако тези стенограми дават отговорите, то тогава те трябва да станат публични.

    Силна седмица за капиталовите пазари по света. Исторически рекорд за Nasdaq. Седмицата започна мноогобещаващо с оръжейната сделка за 310 млд.щатски долара със Саудитска Арабия, която изстреля акциите на военно-промишлените компании. Президента Тръмп посети след това Израел, като имаше оживени коментари относно предимствата на бъдещата данъчна система в САЩ и потенциално преместване на технологични компании от Израел в САЩ.

    Новата администрация в САЩ представи  предложенията си за бюджета на САЩ за новата фискална година, започваща през октомври, с които предвижда съкращаване на стотици милиарди долари разходи на администрацията още през 2018 г. Идеята на Белия дом е парламентът да одобри съкращаването на 3.6 трилиона долара правителствени разходи в следващите 10 години и балансиране на бюджета до края на десетилетието.

    Според протокола от срещата, проведена на 3 май,  Фед подкрепят плана за намаляване на годишния баланс, който към момента възлиза на 4.5 трлн. долара. Пазарите възприемат за положителни коментарите на Фед за това как смятат да намалят баланса.

    Икономиката на САЩ расте с по-бърз темп през първото тримесечие, отколкото се смяташе по-рано, показва второто четене на данните. Повишението е ревизирано нагоре от 0,7 до 1,2% годишен темп на ръст и това може да разсее донякъде опасенията за бавния растеж в началото на 2017 г. Данните на Министерството на търговията показват още, че приносът на потреблението е по-голям (0,6%, а не 0,3%). Нетният износ добавя 0,13 процентни пункта към ръста на БВП, а не 0,07%, каквито бяха първите оценки.

Споразумението на ОПЕК не помогна на цената на петрола. Инвеститорите очакваха освен увеличението на споразумението като срок, да видят допълнително намаление на добива.

Вижте повече на:

https://www.youtube.com/watch?v=wM3om_Fs6LM

 

 Follow me on Twitter by clicking here.

Вашият коментар

Sign in with Twitter

Close Menu

TweetBottom by iMod