Павел Бандилов – седмичен анализ 27.4.17 в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, TV+ и TV1

Павел Бандилов – седмичен анализ 27.4.17 в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, TV+ и TV1. През изминалата седмица финансовият министър Стивън Менучин представи програмата за данъчна реформа в САЩ. Тя почти не оказа влияние върху търговията, тъй като малко или много новината беше изконсумирана. Това, което не стана ясно е как ще бъде запълнен дефицит от приблизително  2 трлн. щатски долара в следствие на по-ниските постъпление от намалените данъчни ставки.

Тръмп започва да изоставя своите предизборни цели, като строежа на стената с Мексико или да бие отстъпление по темата за протеционизма.

Изборите във Франция изстреляха пазарите по света, но въпреки всичко се наблюдава една умора, като индексите се затрудняват да покоряват нови върхове в САЩ.

Марио Драги заяви, че европейската икономика се справя все по-добре, но е рано ЕЦБ да се отегли от политиката си на количествени улеснения.

Немската агенция за икономически изследване Gfk публикува своето изследване за икономическите нагласи в Германия и ЕС, които продължават да се покачват и да затвърждават доброто им представяне през първото тримесечие на 2017 г. Инфлацията в немската република е 2%, колкото  и е определен тавана на инфлацията, таргетирана от ЕЦБ. Дойче Банк удвоява печалбата си за тримесечието, Луфтханза също излезе на печалба, нещо което не бяхме наблюдавали отдавна.

Добър корпоративен сезон, като отчетите на публичните компании от двете страни на Атлантика, бият очакванията на анализаторите.

Слабо представяне на БФБ, новината е че от втората половина на годината, българските инвеститори ще имат възможността да търгуват ДЦК на регулиран пазар. На 18 май ще се проведе кръгла маса в Лондон, където представителите на борсата и водещите компании ще презентират предимствата на капиталовия ни пазар.

Вижте повече на: