Седмичен обзор на Павел Бандилов 23.6.17 в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, TV+ и TV1

Седмичен обзор на Павел Бандилов 23.6.17 в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, TV+ и TV1

Дали забраната за кешови разплащания е еволюция или революция? Дори и да приемем, че тази мярка би имала някакъв илюзорен ефект върху размера на сивата икономика, то тя заслужава ли си причиненото неудобство в гражданите, и то в страна където плащането с наложен платеж е традиция.

Всяка реформа в България е станала под натиск или мониторинг от ЕС. Присъединяването на държавата към европейския банков съюз ще доведе до по-стриктен контрол върху родните банки. Тогава риска от фалит в следствие на медийна аката с привкус на политика няма да съществува.

Излезе доклада на ЕЦБ за икономическото състояние на блока. Силно се редуцират насрещните ветрове пред европейската икономика. Добри данни от института ИФО, който повиши очакванията си за представянето на Германия.

Противоричивите данни от Острова продължват. Фабричните поръчки са на 30 годишен връх, в следствие на силният износ, не така седят продажбите на дребно, който пък страдат от ниският паунд. Разногласие и сред членовете на АЦБ.

През изминалата седмица излязоха данните за стрес тестовете на 34 те системно важни банки в САЩ. Всичките са преминали успешно през негативните два сценария, единият от които е повторил условията на Финансовата криза от 2008г.

https://www.youtube.com/watch?v=0IK8zOKoaxE

 

 

 

 Follow me on Twitter by clicking here.

Вашият коментар

Sign in with Twitter

Close Menu

TweetBottom by iMod