Павел Бандилов – пазарен анализ 29.6.17 в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, TV+ и TV1

   Двойния стандарт при храните не можа да обслужи политическата класа! Централните банкери бяха главните водещи лица през изминалата седмица.

Приключилата проверка за двойният стандарт при хранителните продукти в България и ЕС, показа поредната липса на фантазия от страна на българската политическа класа и липсата на журналистика сред журналистическата гилдия в България. Ако темата беше избрана за да отвлече вниманието от правосъдната реформа, то тя отново не проработи. Опитите на журналистите да открият новина дори когато тя липсва не ги прави археолози,  но със сигурност не ги прави и журналисти.

През изминалата седмица основни главни герои на икономическата глобална сцена бяха централните банкери от двете страни на океана, както и на острова между тях. По-рано през седмицата Джанет Йелън спомена за високите цени на някои активи, което задълбочи корекция при акциите от технологичния сектор, както и пр компаниите от военно-промишления комплекс.

Марио Драги пък коментирайки политиката на ЕЦБ, сподели че опасността от дефлация и политическо напрежение са останали в миналото. От своя страна инвеститорите приеха думите му за знак, че централната банка се е насочила към свиване на своите стимули, и това предизвика корекция на европейските капиталови пазари.  ЕЦБ излезе със кратко комюнике, в което обясни че в близките месеци не се очаква промяна на политиката и, но пазарните участници като че ли не и повярваха.

Гуверньора на АЦБ Марк Карни, сподели през седмицата че следят внимателно ситуацията на Острова и са готови да пристъпят към повишение на лихвите в следствие на засилване на инфлацията.

В САЩ след като 34те системно важни банки преминаха стрес тестовете, ФЕД им разреши да изполват печалбите си за раздаването на дивиденти и обратни изкупувания. Това оказа подкрепа на цените на банковите акции и те бяха най-добре представилият се отрасъл на капиталовият пазара в САЩ.

Софикс е на 9 годишен връх или над 702 пункта!

https://www.youtube.com/watch?v=Q1OSFXAs0lU

 

 

 Follow me on Twitter by clicking here.

Вашият коментар

Sign in with Twitter

Close Menu

TweetBottom by iMod