Седмичен анализ Павел Бандилов в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“ , 1.6.17, TV+ и TV1

Седмичен анализ Павел Бандилов в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“ , 1.6.17, TV+ и TV1.

Оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение не оказа влияние върху капиталовите пазари. Надали това е разумен ход.  Загубата на подкрепата на CEO-та на ключови компании като Тесла, Епъл и липсата на подкрепа на гласоподавателите няма да доведат до повишаването на популярността на новия президент. През седмицата излязоха противоречиви данни от американската икономика. Има над 3% спад при новите молби за ипотечни кредити, чикагския PMI индекс намали своята стойност. От друга страна частния сектор разкри  253 000 работни места, при очакване за над 180 000 места. През май личното потребление в САЩ нарастна с 0,4%.

Ръста на технологичните компании от началото на годината е 40%, а Амазон премина над ключово ниво от 1000 долара за акция. В началото на годината инвеститорите се бяха фокусирали върху поскъпващия долар и повишаващите се доходностти на облигациите, както и върху рисковете които произлизат от тях. Към момента курса на щатския долар и доходността са на нива от преди избирането на Доналд Тръмп за разлика от нивата на основните индекси на американския капиталов пазар.

Социологическите проучвания, които идват от Острова показват колебливо представяне на Тереза Мей. Рискът, тя да получи по-малко  места, от тези които имаше преди да подаде оставка, се отразяват на понижаващия се курс на английския паунд. Противоречивите данни от Великобритания продължават.

Безработицата в Еврозоната спада с един процент до 9,3%, като подобен спад се наблюдава в ЕС и в България.

https://www.youtube.com/watch?v=a2AoGKg-Ojk

 Follow me on Twitter by clicking here.

Вашият коментар

Sign in with Twitter

Close Menu

TweetBottom by iMod