Пазарите се вълнуват от случващото се в сферата на търговските войни, които взеха първите си жертви

Павел Бандилов в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, 28.6.18, TV+ и TV1

Павел Бандилов със седмичен финансово-икономически анализ

Инвеститорите са притеснени от продължаващата сага свързана с търговските войни. Това, което допълнително изнервя ситуацията са заплахите отправени от всички страни за допълнителни мита, както и разнобоя в мненията на отговорните в процеса лица. През седмицата такива разногласия наблюдавахме както сред американския екип в лицето на Стивън Мнучин, Уилбър Рос или Питър Наваро, така също и сред европейците Юнкер и Сесилия Малстрьом.

Това, което прави впечатление, че враждебните търговски дейности протичат в две плоскости. Едната е обичайната за последния месец конфигурация на САЩ и отделните държави или обединения като Канада, Мексико, Япония и др., ЕС, докато другата е всички срещу Китай в областта на информационните технологии и патенти.

При първия вариант очевидно се насочваме към преговори, като не е изключено преди да видим примирие да станем свидетели на втвърдяване на позициите.

При казуса с Китай освен ZTE, в момента затруднения изпитва и Huawei, която трябваше да изгради 5G мрежата в САЩ и Австралия. След обвиненията, че зад компанията седи китайската държава и че се злоупотребява с патенти, тези проекти рискуват и да не се случат.

Вижте повече на:

https://www.youtube.com/watch?v=Jinj3eeTHU4

 

 Follow me on Twitter by clicking here.

Вашият коментар

Sign in with Twitter

Close Menu

TweetBottom by iMod