Павел Бандилов – пазарен анализ 6.12.16 в „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, TV+ и TV1

deniat  Вълнението на инвеститорите  по време на американската сесия на пазарите беше насочено към Доналд Тръмп и неговата „туит мания“. В „Туитер“ той нападна китайската политика за девалвиране на юана и военното укрепване на Китай в Южно море. Президента отново демонстрира стила си от президентската кампания,  в която си служеше с обвинения, заплахи, обещания и т.н.

Италианския референдум доказа за пръв път тази година силата на социологията, имаме познат резултат на базата на социологическите проучвания. Поради тази причина не наблюдавахме изненадани борсови участници, като спадовете останаха основно локални на италианската фондова борса. В крайна сметка основния индекс на фондовата борса на Апенините успя да възстанови загубата си по време на сесията от -2,5% до малко над -0,2%. За съжаление големите губещи бяха банките, който направиха спадове до почти -8% при „Banca Populare“. Системно важната „Уникредит“ спадна с малко над -3%. Банката обяви план за продажба на „Пайниър Инвестмънтс“, като търсената от нея сума е 3 млрд. евро.

Финансовите министри на Европа решаваха съдбата на Гърция. Очакванията са са леко облекчаване на дълга на южната ни съседка, като финансовия министър на Германия Шойбле даде вербална подкрепа за един такъв ход.

Вижте повече:

https://www.youtube.com/watch?v=jg9ohgU2kMs

 Follow me on Twitter by clicking here.

Вашият коментар

Sign in with Twitter

Close Menu

TweetBottom by iMod