Германия стимулира икономиката си заради ефекта от търговската война

Павел Бандилов, финансов анализатор, Клуб Investor, 09.02.2019

Редица анализатори предричаха навлизането в мечи пазар. В крайна сметка нямаше никакви знаци от икономиката, които да подсказват, че този момент е настъпил. Това каза Павел Бандилов, финансов анализатор, в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков.

„Търговските войни се отразиха на големите икономики. Неслучайно в Германия вече се говори открито за мерки, които да помогнат на икономиката. Данните от декември показват, че продажбите на дребно в страната са спаднали с 2.2% на годишна база“.

Според него все още няма мерки, които да са с фокус към предприемачеството, появата на нови компании и реализирането на дръзки идеи.

„В момента ЕС се фокусира върху защитата на клиента и крайния потребител, в което няма нищо лошо, но трябва да има баланс“.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е пропазарно ориентиран. Мерките, които той се опитва да налага в икономиката, са с определена бизнес насоченост, обясни той.

Целия разговор може да проследите от видеото от 18,24 мин от линка:

https://www.bloombergtv.bg/klub-investor/2019-02-09/germaniya-stimulira-ikonomikata-si-zaradi-efekta-ot-targovskata-voyna