Технологичният сектор като решение за растящата несигурност на пазарите Финансистът Павел Бандилов в предаването В развитие, 22.03.2016

PavelBandilovBloombergTvТехнологичният сектор като решение за растящата несигурност на пазарите Финансистът Павел Бандилов в предаването В развитие, 22.03.2016

Технологичните компании са тези, които могат да издърпат пазара в момента, защото създават стойност и предлагат иновации. Дори да се изолираме от терористичните атентати, през последните 10 години светът става все по-несигурен. Те просто допълнително сразиха и малкото останал оптимизъм у инвеститорите. Атентатът в Брюксел ще нанесе щети на цялата световна икономика. Затова очакваме индексите да са на червена територия и през следващите няколко дни. Това заяви финансистът Павел Бандилов в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му политическата ситуация все повече влияе на пазарите и подсилва усещането за несигурност. Затова сега е по-безопасно да се инвестира в консервативни инструменти.

Липсата на организация по отношение на бежанския проблем е това, което притеснява обществото и пазарите.

Бандилов коментира и политиката на централните банки. Според него желаната инфлация не се появява, защото се отразява във финансовите инструменти. По думите му банковият сектор днес е изправен пред сериозни предизвикателства и това е сред причините за слабите покачвания на БВП.

Заради ниските лихвени проценти той работи на нисък марж и освен това е подложен на огромни рестрикции. Хората не осъзнават колко е натегнат банковият сектор като такъв, който трябва да разпределя благата, като пункт, през който минават финансовите потоци от обществения към частния сектор.

 Follow me on Twitter by clicking here.

Вашият коментар

Sign in with Twitter