Павел Бандилов – седмичен обзор 23.3.17, „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“, TV+ и TV1

Павел Бандилов – седмичен обзор 23.3.17, „ДЕНЯТ с В.Дремджиев“ TV+ и TV1. Пазарите наблюдават с повишено внимание приемането на новият законопроект, който ще замени Обамакеър.  Начина, по които ще премине през Конгреса и евентуалната му поддръжка, ще даде индикации как бъдещите реформи ще бъдат приети и в какви срокове ще станат реалност. Внасянето на законопроекта предизвика корекция на пазарите, която в края на седмицата дава знак, че ще бъде краткосрочна. Инвеститорите вече не приемат вербалната подкрепа за икономиката, която новоизбрания президент досега щедро оказваше, а очакват реални действия. Това е изключително тънък момент, в който при едно разочарование ясно изразения бичи сентимент може да премине в мечи със същият магнитуд.

Тиут манията на Тръмп започна да изнервя пазарните участници, които вече очакват реални действия.

Във Великобритания инфлацията достигна 2,3%, като смесените сигнали от икономиката на Острова продължават.  Противоречиви сигнали от сектора на продажбите на дребно. Ръст на фабричното производството за износ.

Износа на Япония нараства с над 11% на годишна база. Това, което прави впечатление е, че  Великобритания и Япония се облагодетелстваха от силния долар. Иронията е, че най-големия катализатор за неговия ръст беше избирането на Тръмп и неговата про бизнес риторика. Вместо това, той предпочете да обвини държавите със силен износ за манипулация на валутните курсове.

Коментар на предизборната комедия!