Павел Бандилов: Русия има повече какво да губи от налагането на санкции

Обезценяването на рублата не е от полза за Русия, коментира брокерът

 

„Русия има повече какво да губи при налагането на санкции“. По този начин брокерът Павел Бандилов коментира в ефира на Bulgaria on Air новините от Русия за реципрочни санкции спрямо Запада.

По думите му изказването на Путин в подкрепа на отменените от „Газпром” отстъпки за доставки на природен газ за Украйна са по-приемливи от тези на други представители на властта в страната, които предупредиха за възможен отказ от долара като резервна валута и прекратяване на плащанията по кредити в американски банки. Такова предупреждение отправи съветникът на Кремъл Сергей Глазев като отговор на санкциите от Запада към Русия.

По думите на Бандилов големият губещ във финансов план от подобни решения би била Москва. Той подчерта, че пазарите отразяват случващото се в Крим със съответната волатилност и стабилизиране при конкретни изказвания или събития.

Експертът подчерта, че Русия няма полза от обезценяване на рублата. В този смисъл е и неговата прогноза, че решение на конфликта в Крим скоро ще бъде намерено.

„Русия няма нужния финансов гръб, за да поддържа такава военна сила за подобен конфликт”, коментира Бандилов. Същевременно той се позова на думите на Уорън Бъфет, че кримската криза дава добра възможност за покупка на акции.

Цялото инвервю можете да гледате на:

https://www.youtube.com/watch?v=wntgl8AlyIc

 Follow me on Twitter by clicking here.

Вашият коментар

Sign in with Twitter