България трябва да подобри бизнес средата преди да приеме еврото

1460482db1a1ea55e7599a203ed32cceБългария трябва да влезе в еврозоната, но в подходящото време. В момента във валутния блок текат промени, като еврозоната няма готовност да приема нови членове. Това каза финансовият анализатор Павел Бандилов в предаването „Светът е бизнес“ с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Едно от изискванията, които България трябва да изпълни за присъединяване към еврозоната, е подобряване на бизнес средата. За целта трябва да се предприемат стъпки по отношение на правосъдната реформа, защитата на частната собственост и бързото уреждане на търговските спорове. „За да влезем в еврозоната, трябва да решим първо този проблем“, коментира финансовият анализатор. По думите му е хубаво да се постави краен срок за присъединяване на България към валутния блок. В средносрочен план държавите нямат друг изход освен да станат част от икономически блок, тъй като пазарът вече е много глобализиран, отбеляза още той. България няма нужда да бърза да приема еврото с оглед на реформите, които търпи самият ЕС.

Финансовият анализатор коментира още възможността за излизане на Великобритания от ЕС. Ако Великобритания напусне ЕС, има вероятност съюзът да претърпи промяна и да се наложи нова икономическа парадигма.

Вижте повече във видеото:

 Follow me on Twitter by clicking here.

Вашият коментар

Sign in with Twitter