Централните банки изкривиха нормалните икономически отношения Павел Бандилов, финансов анализатор, в предаването Boom&Bust, 03.04.2016

Boom&BustПолитиката на централните банки променя цялата парадигма на търговски и икономически отношения, които съществуват от няколко хиляди години. Спестяването почти изчезва като процес.В момента политиците диктуват условията и те се облагодетелстват от въведените мерки. Това заяви финансовият анализатор Павел Бандилов в ефира на Boom&Bust по Bloomberg TV Bulgaria.

Той коментира риска от намаляващата доходност за пенсионните дружества и застрахователните компании.

По думите му Фед няма голям избор и ще продължава да търси начини да обясни, че няма да вдигне лихвите с първоначално обявените темпове. Експертът изрази очаквания да видим едно повишение на лихвите тази година.

Скептичен съм, че евтината ликвидност ще съживи българския капиталов пазар. Доста изостанахме със съдебната реформа и елементарните неща, които трябваше да решим през годините. Продължават проблемите с частната собственост. Няма как да привлечем инвеститори в подобна среда.

Бандилов каза, че приватизацията на борсата би имала положителен ефект, но за момента правосъдната реформа е най-важна. Той подчерта още, че обществото трябва да е по-критично към управляващите.

Вижте целия разговор във видеото:

http://www.bloombergtv.bg/boom-and-bust/2016-04-03/tsentralnite-banki-izkriviha-normalnite-ikonomicheski-otnosheniya